Specijalni proizvodi

Izmjenom drvene stolarije aluminijskom ili PVC-om, gljivice se pojavljuju i u stanovima u kojima ih nije nikada bilo.
Ukoliko je problem sa curenjem vode izvana uslijed kojeg se stvaraju gljivice,  jedino pravo rješenje je sanacija fasade/prodora vode izvana, te nakon toga čišćenje i sanacija iznutra.

U tom poslu mogu nam pomoći proizvodi slovenske tvornice TKK, TEKADOM.
tekadom
Tekadom vodonepropusni premaz na tržište dolazi u pakiranju od jednog kilograma. Gusta sivkasta masa ojačana staklenim vlaknma sposobna zapuniti kanale do 5mm širine. Prima na gotovo sve podloge, na mokro i masno, te je zbog toga pogodna za brze popravke. Može se bojati nakon sušenja.

Tekadom vodonepropusna masa pakirana u kartušu (kao silikon), prozirna je, može se bojati nakon cca 24 sata, prima na većinu građevinskih materijala, asfalt, bitumen i većinu plastika. Često se koristi za brtvljenje opšava od dimnjaka.

Ako je problem nastao kondenzacijom vlage na hladnom zidu unutra, rješenje je češće provjetravanje, ili odvlaživanje zraka.

Kad krećemo u sanaciju takvih površina, prvo je potrebno ukloniti mehanički nenosive premaze. Nakon toga se nosivi zaraženi dijelovi čiste.
Za čišćenje vam možemo ponuditi nekoliko proizvoda (klikom na link na nazivu proizvoda dobijate detaljniji opis i uputu za korištenje):

Prvi na listi bi bio CLOX, proizvod slovenske tvornice TKI.
Nakon što se nanese pumpicom, pusti se da odreagira i nakon sušenja se zid farba.

Clox

Drugi proizvod za čišćenje je COMBAT 222. Proizvođač je SAN MARCO. Način upotrebe je isti kao kod CLOXa.

combat

Treći proizvod je CAPATOX tvornice CAPAROL. Nanosi se kistom na zaražene površine i nakon sušenja se površine bojaju.

capatox

Nakon čišćenja bilo bi poželjno na te problematične podloge nanesti specijalno razvijene boje koje sprečavaju razvoj gljivica.
U ovom slučaju možemo vam ponuditi tri proizvoda od dvije tvornice,
INDEKO W  tvornice Caparol,

Caparol Indeko-W

COMBAT 777  tvornice San Marco,

combat-777

te posebnu termoizolacijsku i fungicidalnu boju SUPERCONFORT tvornice San Marco.  Sada dostupna u pakiranjima od 15, 4 i 1l!
Više o njima možete vidjeti na stranicama proizvođača, a za bilo kakve nejasnoće nam se slobodno obratite.

superconfort
Od specijalnih proizvoda izdvajamo još i slijedeće Wellness boje dobavljive po narudžbi.

1. Caparol SENSITIV

Boja nove vrste, za unutarnje radove na bazi disperzije, za posebno osjetljiva područja i osobe. Kontrola alergena čini recepturu ove boje idealnom za sve alergičare. Caparol Sensitiv je prikladan za nove premaze i za renoviranja, na svim uobičajenim unutarnjim površinama, u stambenom i radnom prostoru. Caparol Sensitiv u spoju s našim proizvodom ElectroShield nudi opsežnu mogućnost izrade
premaza neškodljivih za zdravlje.

caparol_sensitiv-0
2. CapaSan

Unutarnja boja vrhunske klase s jedinstvenim svojstvima. Fotokatalitičko
djelovanje premaza omogućuje raspadanje organskih spojeva na premazu. Pored toga, boja djeluje i na smanjenje mirisa, kao npr. mirisa duhana, mirise pečenja itd. Lako se obrađuje i nudi opsežne mogućnosti izrade za zdravlje neškodljivih premaza, pogotovo u kombinaciji sa našim proizvodom
ElectroShield.

capaSAN_1b

3. Electroshield

Crno pigmentirani, električki provodljivi specijalni premazni materijal koji na velikim površinama reducira električka izmjenična polja (niska frekvencija) kao npr. izmjenični naponi u kabelima, instalacijama, uređajima, zidovima, itd. te elektromagnetske valove (visoka frekvencija) kao npr. odašiljači, radari, releji, mobilni telefoni, bežični telefoni itd. Vrlo je prikladan za osjetljiva područja kao
npr. dječje, spavaće, dnevne, radne i hotelske sobe, liječničke ordinacije i čekaonice, dječje vrtiće, škole, itd.

caparol_electro_shield-0

Comments are closed.